top of page
WT-JP6_2909.jpg

Rituele behandelingen.

Verruimend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.

Deze behandelingen zijn ritueel omdat er een bepaalde sequense van handelingen gevolgd wordt die een diepgaande werking hebben op elk gevoeld en waargenomen niveau, dit is anders dan andere behandelingen door de krachtige werking ervan.

Rituelen kan je zien als een vaste gewoonte; zoals de levenswijze volgens de 5 elementen en meegaan op het ritme van de natuur door de seizoenen te doorvoelen. Jezelf regelmatig verzorgen en verwennen met een Narumi-treatment kan ook een rituele gewoonte worden, het geeft je een steuntje in de rug.
 
Per behandeling kan je hieronder een specifieke beschrijving terugvinden over wat je kan verwachten en de mogelijke formules die ik aanbied.

shiatsu

Narumi body Shiatsu

De zienswijze: Shiatsu is een massage die ontstaan is in het Oosten, daar wordt de dokter betaald om gezond te blijven, anders dan bij ons, wij wachten tot we ziek zijn voor we naar een dokter gaan. Je zou kunnen zeggen dat onze gezondheid onze eigen verantwoordelijkheid is, door goed voor onszelf te zorgen, en ons lichaam te geven waar het om vraagt kunnen we onze gezondheid positief beïnvloeden.

Shiatsu heeft een werking op de energiedoorstroming in het lichaam, we beïnvloeden de meridianen (energiebanen in het lichaam) via drukpunten. Shiatsu geneest niet, door op de meridianen te gaan werken wordt het zelf-helend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 

In de shiatsu gaan we uit van de vijf elementen die elk gelinkt zijn aan een seizoen: metaal/herfst, water/winter, hout/lente, vuur/zomer waarbij aarde wordt gezien als tussenseizoen, om de overgang tussen twee seizoenen zachter te laten verlopen. Elke element regeert over de energie van twee bijhorende organen en meridianen.

In de herfst regeert metaal over de long en dikke darm energie. Het thema is hier loslaten en de emotie verdriet. Net zoals de bomen hun blaadjes loslaten. Mocht een boom vasthouden aan zijn bladeren zou hij energie verliezen en dor zijn in de lente. Dit is een mooie metafoor voor wat ons te doen staat in deze periode. Zo heeft elk seizoen zijn specifieke groeikansen.

Om jouw energetisch systeem optimaal te ondersteunen is het bijzonder goed om regelmatig een shiatsumassage te ontvangen. Daarom heb een optimale formule uitgewerkt om jouw energetische balans te ondersteunen het hele jaar door.

1 shiatsumassage: 60 min - €75

Narumi shiatsu 4 seasons:

Ontvang elk seizoen een shiatsumassage afgestemd op het seizoenselement en de bijhorende meridianen. 

(Bij keuze van deze formule ontvang je 4 massages per jaar, elk seizoen 1 massage)

Waarde: €300 - formuleprijs: €270

Waarom een formule? 

- Je ontvangt een mooie korting van 10% op de totale waarde van de behandelingen.

-  Je ontvangt elk seizoen via mail unieke informatie over het gelinkte element en de bijhorende organen en hun meridianen. Er wordt dieper ingegaan op de emoties die hierbij kunnen opspelen en wat je zelf kan doen om dit element in balans te houden.

- Het feit dat je jezelf dit schenkt draagt bij tot jouw energetisch welbevinden, je hebt een rustpunt om naar uit te kijken, en het regelmatig ontvangen van Narumi body shiatsu zal een positieve uitwerking hebben op jouw lichaam en geest.

- Voel je dat je in een transformatieproces zit, dan zal elke shiatsu massage je meer lichaams - en zelfbewustzijn brengen.

- Het regelmatig ontvangen van shiatsu werkt heel ondersteunend.

 

Wat kan je verwachten? Shiatsu is een ontspannende massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van duimdruk, palmdruk, elleboogdruk en kniedruk met daarnaast ook aangename rek en strekbewegingen. Bij elke palmdruk zak je iets dieper in je lichaam wat zorgt voor een ware diepe ontspanning binnenin.

 

Wat deze massage zo bijzonder maakt is dat er bij elke handeling aandacht geschonken wordt aan de meridianen in het lichaam. Shiatsu helpt zo om een goede energieflow in het lichaam te creëren en gaat mogelijke energieblokkades opheffen. De massage werkt op de hele persoon, niet enkel op het fysieke lichaam maar ook op de emotionele, psychologische en spirituele aspecten van het zijn. 

 

De massage wordt steeds uitgevoerd bovenop de kledij, ideaal om te dragen tijdens de massage is een lange losse broek en een t-shirt met lange mouwen waarin je makkelijk kan bewegen. 

 

De massage wordt uitgevoerd op een futon, dit is een soort matras op de grond, dit omdat er bij shiatsu gebruik gemaakt wordt van de zwaartekracht en tegelijk van de terugwerkende kracht van moeder aarde om druk uit te oefenen op het lichaam.

WT-JP6_3346.jpg

Narumi guasha Relax

De Narumi guasha Relax gezichtsmassage is een bijzonder aangename en rustgevende behandeling. De gelaatshuid wordt zachtjes geschraapt via verschillende techniekjes met een schraapinstrument in de vorm van een visje.

Het gelaat wordt eerst gereinigd en daarna volgt een korte massage met de handen om vervolgens een olie aan te brengen die de huid zal beschermen en voeden, de olie bevat verschillende Chinese kruiden met gunstige effecten. Door de huid te schrapen in combinatie met de olie wordt deze ontgift.

Waar het kan bij helpen:

- verzorging van de huid

- minder puistjes, vlekken, rimpeltjes

- verzorging van de huid rondom de ogen

- verminderen van littekens of aandoeningen onderhuids weefsel

- bescherming tegen weer condities

- verzachting bij hoofdpijn, sinusitis, gezichtsverlamming, aangezichtspijnen,...

- kaakproblematiek, spanningen, tandenknarsen

Naast de ontspannende en liftende werking van deze massage kan dit een prikkeling geven op mentaal en emotioneel vlak, waardoor blokkades opgeheven worden en er meer zelfbewustzijn gecreëerd wordt.

In het gelaat bevinden zich veel accupunctuurpunten die door de guasha gezichtsbehandeling gestimuleerd worden, dit zorgt voor een betere energiestroom in de meridianen, een betere doorbloeding en een stimulatie van de zenuwen en weefsels.

Algemeen geeft deze guasha gezichtsbehandeling meer vitaliteit en energie, na deze behandeling ga je helemaal ontspannen naar huis. 

45 min - €60

JP6_3326.jpg

Narumi guasha Glow

De Narumi guasha Glow gezichtmassage is uitgebreider en diepgaander dan de Narumi guasha Relax. We beginnen met een kruidenvoetbadje en overlopen waar jij wil aan werken. Daarna volgt een gezichtsreiniging en energetische massage met de handen. Deze massage heeft naast een ontspannende werking meerdere facetten die aangeraakt worden. 

Het behandelde gebied is ruimer, we beginnen de behandeling  op het décolleté, hals en nekgebied waarbij we de hartzone en de grootste lymfeknooppunten openzetten, Hierbij worden verschillende guasha tools, oliën en ook warmte gebruikt. 

Gebruikte materialen:

- Bianstone Guashaboards; Deze steen is bijzonder vanwege het diepe effect dat dit materiaal heeft. De steen voelt zacht aan, maar vanwege de energetische lading dringt hij erg diep door in het bindweefsel.

- Guasha mushrooms van Rozenkwarts, nefriet jade en grijze agaat; deze stenen hebben een rustgevende, reinigende en harmoniserende uitwerking op de weefsels. Ze worden opgewarmt waardoor ze een diepgaande ontspanning brengen.

- New jade guashavisjes: waarmee intensief gemasseerd wordt op de gelaatshuid en gelaatsspieren.

- Rozenkwartsspoons: om lifting technieken uit te voeren.

Deze massage heeft een indringende werking op de spieren, weefsels en lymfe en maakt het mogelijk om het gelaat te sculpten, rimpeltjes 'uit te gommen', puffyness af te voeren via de lymfe en de spieren te revitaliseren zodat er evenwicht en balans komt in de gelaatsuitdrukking en uitstraling. 

Na de behandeling kan er een guashatool aangekocht worden om de guasha gezichtsmassage thuis zelf verder te zetten.

+- 1u20 min - €80

 

voetreflex

Narumi voetreflex

Jouw voeten verdienen de nodige aandacht, want zij brengen jou naar elke bestemming, steunen en dragen je heel je leven lang.

De reflexzones op de voeten staan in verbinding met de organen, beenderen en weefsels in het lichaam, door de voeten te masseren worden de organen via de zenuwbanen beïnvloed. Via de voeten wordt dus eigenlijk het hele lichaam behandeld. Deze massage is zeer aardend en is heel effectief als je het gevoel hebt te veel vanuit je hoofd te leven. Na de massage voel je je volledig opgeladen en als nieuw, met je voeten op wolkjes en je hoofd op de aarde.

Tip: draag een losse broek zodat de onderbenen kunnen mee behandeld worden.

50 minuten €60

Chinese hoofd...

Narumi upper body Balance

Tijdens deze massage worden massagetechnieken gebruikt uit de zweedse massage, de traditionele Chinese hoofd-nek-en schoudermassage en de Guasha mushroom nekmassage om de spieren en weefsels te ontspannen en drukpunten gelegen in upper body aan te zetten en energetiseren. 


Om deze massage te ontwikkelen heb ik een combinatie gemaakt van de voor mij meest effectieve en deugddoende technieken uit verschillende invloeden.  Dit kan helpen bij spanning, hoofdpijn en nekklachten en kan gelijkaardige effecten hebben als een volledige lichaamsmassage.

45 min €60

flowers
bottom of page