top of page
JP1_2161.jpg

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een ontspannende massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van duimdruk, palmdruk, elleboogdruk en kniedruk met daarnaast ook aangename rek en strekbewegingen. Bij elke palmdruk zak je iets dieper in je lichaam wat zorgt voor een ware diepe ontspanning binnenin.


Wat deze massage zo bijzonder maakt is dat er bij elke handeling aandacht geschonken wordt aan de meridianen in het lichaam. Shiatsu helpt zo om een goede energieflow in het lichaam te creëren en gaat mogelijke energieblokkades opheffen. De massage werkt op de hele persoon, niet enkel op het fysieke lichaam maar ook op de emotionele, psychologische en spirituele aspecten van het zijn. 


De massage wordt steeds uitgevoerd bovenop de kledij, ideaal om te dragen tijdens de massage is een lange losse broek en een t-shirt met lange mouwen waarin je makkelijk kan bewegen. 


De massage wordt uitgevoerd op een futon, dit is een soort matras op de grond, dit omdat er bij shiatsu gebruik gemaakt wordt van de zwaartekracht en tegelijk van de terugwerkende kracht van moeder aarde om druk uit te oefenen op het lichaam.

Shiatsu: Missie
bottom of page